Czy serwowanie pysznych potraw ma coś wspólnego z uczeniem w szkole angielskiego online? Jasnowłosa diwa polskiej gastronomii, znana wszystkim jako Magda Gessler, mawia, iż zawsze musi być smacznie jak u mamy. Menu musi być krótkie, produkty świeże, kuchnia czysta. Chętnie czerpiemy z jej mądrości i aplikujemy do swoich usług językowych.
Serwujemy jeden język za to w wielu wydaniach.
Nasze usługi są zawsze świeże — cała kadra naszej szkoły angielskiego online jest zawsze na bieżąco zarówno z badaniami nad dydaktyką języka angielskiego jak i nowości wydawniczmi, żeby serwować Wam najlepsze szkolenia angielskiego online. Na próżno szukać u nas publikacji starszych niż dekada! Nasza kuchnia jest świetnie wyposażona, a załoga idealnie zgrana. O tym wszystkim przekonać się możesz ucząc się w naszej szkole angielskiego online!
Kuchnię mamy dobrze wyposażoną.
Nasza szkoła angielskiego online korzysta z najlepszej aplikacji do prowadzenia szkoleń online – Zoom. Nie jesteśmy jedyni. Na tym samym rozwiązaniu bazuje Uniwersytet w Oslo, czy setki prestiżowych uniwersytetów amerykańskich. Zoom jest intuicyjny, wydajny oraz jest wszystkim czego potrzebujecie Wy – nasi kursanci oraz my – Wasi lektorzy. Udostępniamy Wam materiały dydaktyczne, pliki audio i wideo i – co więcej – widzimy się! Ale Zoom to nie wszystko. W naszej szkole językowej online znajdziecie również specjalnie dostosowany do Waszych potrzeb i oczekiwań panel kursanta – CHOICES@LangLion, która zawiera opisy wszystkich naszych zajęć oraz niezbędne materiały dydaktyczne jak i linki do multimediów!
Menu mamy proste. Uczymy angielskiego.
Za to w wielu formach: nasza szkoła angielskiego online prowadzi kursy języka angielskiego ogólnego, specjalistycznego, kursy egzaminacyjne (FCE, CAE, CPE, IELTS TOEFL) maturalne oraz kursy indywidualne szyte na miarę Waszych potrzeb i oczekiwań. Jak mówi Magda Gessler, menu musi być krótkie, ale dopracowane do perfekcji. My do tego Magdy nie potrzebowaliśmy i działamy zgodnie z tą filozofią od naszych narodzin, czyli od stycznia 2015!
Jak każda dobra knajpa, wierzymy w to, co serwujemy.
Nie robimy tego z potrzeby chwili, ale od lat. Przyjdzcie, spróbujcie naszych potraw. Angielski online raz zasmakowany w szkole angielskiego online CHOICES szybko się nie znudzi! Zapraszamy na #AngielskiNaWynos!
Nawet w takiej chwili nie możemy powstrzymać się od…
…przekazania Wam kilku naszych ulubionych idiomów związanych z kuchnią.
- Half-baked ideas — nie do końca przemyślane pomysły
He’s always coming out with these half-baked ideas which will never work.
- On a knife-edge — na ostrzu noża
His future in the job is balanced on a knife-edge.
- To cook the books — fałszować księgi rachunkowe
The Government was cooking the books and misleading the public.
- To jump out of the frying pan into the fire — wpaść z deszczu pod rynnę
Many kids who try to run away from unhappy homes discover that they’ve jumped out of the frying pan into the fire when they try to live on their own
- To stir the pot – wsadzać kij w mrowisko
Mike is always spreading rumors about “whats goin’ on” between Josh and Emily but we know he just loves to stir the pot.
Poznaj nas lepiej